Friday, November 6, 2009

Berita tergempar

Warga Taman,
Semlm di maklumkan telah berlaku pecah rumah di no 176 dan 178. Berikut disertakan info dr Pengerusi Sementara @ Tok Batin;

"Semua warga Taman Puncak Saujana Seksyen 3 dinasihatkan agar memasang "clamp" pada grill rumah masing-masing. Ini kerana pencuri mudah untuk memecahkan grill yang tidak dipasang "clamp". "Clamp" ini boleh dibeli di kedai "hardware" dan "hypermarket". Satu kejadian pecah rumah telah berlaku pada 5 Nov 09 lebih kurang jam 3-5 ptg di rumah no 178 & 176. Berkemungkinan pencuri yang memecah masuk ke taman ini bukan melalui guard tetapi melalui kawasan pembinaan dan pencuri-pencuri ini ada beberapa kumpulan. Harap warga TPS lebih berwaspada. Tk."

TQ

Thursday, November 5, 2009

Update utk talian tetap dan Streamyx TM

Utk makluman, sehingga semlm saya telah dimaklumkan beberapa rumah sudah dpt di bekalkan dgn service talian tetap dan Streamyx TM. Catatan berikut berdasarkan kedudukan rumah berdekatan dgn DP (Distribution Point) di blkg rumah masing2. Berikut saya sertakan butirannya;

BLKG RMH NO.10/11 JLN SAUJANA 1/3 TMN PUNCAK SAUJANA

BLKG RMH NO.1/2 JLN SAUJANA 1/3 TMN PUNCAK SAUJANA

BLKG RMH NO.31/32 JALAN SAUJANA 1/2 TMN PUNCAK SAUJANA

BLKG RMH NO.31/33 JLN SAUJANA 1/3 TMN PUNCAK SAUJANA

BLKG RMH NO.27/28 JLN SAUJANA 1/3 TMN PUNCAK SAUJANA

Rumah yg berada di sekitar rumah2 berikut terus sama dpt menikmati service yg sama. Rumah2 yg lain akan menyusul tidak lama lagi. Seperti yg di maklumkan sebelum ini, jumlah port adalah terhad. Sila maklumkan kpd saya sesiapa yg berminat supaya dpt diedarkan borang2 yg berkaitan.
Arios

Ruang Perniagaan

Warga Taman Sekalian,
Seperti dimaklumkan sebelum ini, ruangan perniagaan akan dibuat berdasarkan kategori berikut;

1. Pakaian dan perhiasan
2. Elektrik dan Elektronik
3. Kecantikan dan penjagaan diri
4. Makanan dan minuman
5. Kenderaan
6. Perkhidmatan
7. Lain-lain

Sehingga kini saya ada menerima beberapa penyertaan, tetapi tidak disertakan laman blog/web persendirian utk rujukan pembeli. Utk makluman, sila sertakan laman blog/web kerana saya hanya akan membantu dgn membuat link ke laman blog/web tuan/puan shj utk mengelakkan blog kita sesak. Sebarang cadangan sentiasa di alu-alukan dlm menjadikan blog taman kita lebih aktif.
Arios